Унгарското правителство прави преоценка на ролята на страната в НАТО, тъй

...
Унгарското правителство прави преоценка на ролята на страната в НАТО, тъй
Коментари Харесай

Орбан: Унгария прави преоценка на ролята си в НАТО, тъй като не желае да участва във военна мисия в Украйна

Унгарското държавно управление прави преоценка на ролята на страната в НАТО, защото не желае да взе участие във военна мисия на Алианса в Украйна. Това заяви унгарският министър председател Виктор Орбан в ефира на радиостанция Кошут. По думите му, в Брюксел тече военно обмисляне, „ работни групи работят върху това по какъв начин НАТО да взе участие в тази война “.

Той удостовери, че Унгария не има намерение да взе участие в дейности на НАТО, които могат директно да въвлекат страните от блока в спора в Украйна и да доведат до директен конфликт с Русия. Според него в Брюксел тече военно обмисляне, „ работни групи работят върху това по какъв начин НАТО да взе участие в тази война “.

„ Унгария се опълчва на това. В държавното управление се работи много, с цел да се дефинира по какъв начин можем да останем член на НАТО, без да участваме във войната ", сподели Орбан. Той добави, че Брюксел е наясно с това и даже е измислил термина „ неучастник “ за Унгария.

Премиерът призна, че сходна обстановка наподобява странна, защото с всички запаси Унгария има намерение да остане член на Северноатлантическия алианс. „ В историята на НАТО не е имало доста обстановки, в които страна членка толкоз намерено да се придържа към особена позиция, както прави Унгария в този момент. Ето за какво нейната роля във военния алианс би трябвало да бъде преразгледана. Нашите адвокати и военните работят над това сега. Този въпрос би трябвало да бъде решен от унгарската дипломация ", съобщи Орбан.

В същото време той още веднъж съобщи, че Унгария не има намерение да взе участие в възможни дейности на НАТО в Украйна. Тя няма да дава финанси за това, няма да изпраща оръжия там и даже няма да дава територията си за предпазване на оръжия, предопределени за украинската войска. Виктор Орбан изясни, че тази позиция е подбудена от убеждението, че спорът в Украйна не може да бъде решен по боен път, че в него не може да има победител и че той може да бъде организиран единствено посредством мирни договаряния.

Освен това Орбан напомни, че НАТО е защитителен съюз, който в този момент никой не е нападнал. Конфликтът в Украйна визира единствено тази страна и Русия, сподели унгарският министър председател. Затова, съгласно него, говоренето за „ съветската опасност “ би трябвало да се преглежда като „ маневри на Запада и Европа за подготовка за влизане във война “. 

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР